De Eglantier is een Integraal Kindcentrum
English
 

Ons kinderdagverblijf

 

Het leven is voor kinderen een grote ontdekkingstocht

Het kinderdagverblijf is een plek waar kinderen vanaf 6 weken oud komen om te spelen, leren, zich te ontwikkelen en te ontmoeten met volop aandacht voor ieder kind. Kinderen maken spelenderwijs kennis met de Engelse taal. Het kleinschalige kinderdagverblijf biedt de allerkleinsten een veilige en warme omgeving met liefdevolle zorg en aandacht van onze pedagogisch medewerkers. De verticale groep biedt plaats aan 16 kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar. Als kinderen 4 jaar worden, stromen ze door naar onderwijs en de buitenschoolse opvang.

Ons kinderdagverblijf in het kort

  • Kleinschalig en huiselijk
  • Volop buitenspeelruimte
  • Spelend leren in een veilige en geborgen omgeving: de wereld leren kennen en talenten ontdekken en ontwikkelen
  • Spelenderwijs Engels met Benny’s Playground (Early bird)
  • Doorgaande ontwikkelingsleerlijn 0-12 jaar met één team en één visie
  • Vanzelfsprekende overgang naar de basisschool en de buitenschoolse opvang binnen het IKC.

Spelenderwijs leren op het kinderdagverblijf

Spelenderwijs Engels leren met Early BirdSpelenderwijs Engels

Wij werken met Benny's Playground van Early Bird. De oren van het heel jonge kind staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Juist deze fase leent zich heel goed voor een speelse kennismaking met taal. Benny's Playground is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Samen met de handpop Benny zingen en spelen de kinderen in het Engels. Benny eet en drinkt uiteraard een hapje mee! Zo leren kinderen spelenderwijs Engels.

 

Zelfstandigheid op het kinderdagverblijf

Spelend leren voor 0-4 jaar

Een kind moet zich veilig voelen. Daarom creëren we een gestructureerde en rustige, maar ook leerrijke omgeving. Met geborgenheid, aandacht en toch vrijheid. Wij dagen de kinderen uit om op ontdekking te gaan. Zo leren zij de wereld om zich heen kennen en kunnen zij hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen. Hierbij kijken wij naar het kind en zijn of haar behoefte. Het kind krijgt de ruimte om te leunen, steunen, groeien en op te staan.

 

Ontwikkelingsstimulering

Jonge kinderen zijn volop in ontwikkeling. Die eerste glimlach, je hand vastpakken, omrollen, de eerste stapjes en voor de eerste keer 'mama' of 'papa' zeggen. Elk kind ontwikkelt zich op een andere manier en in zijn of haar eigen tempo. In ons kinderdagverblijf stimuleren wij de kinderen om op een speelse manier de wereld te ontdekken. Kinderen spelen graag en zijn van nature nieuwsgierig. Spel is heel belangrijk voor de ontwikkeling. Zo is bouwen met blokken een voorloper van wiskunde...! Blokken ordenen, sorteren, meten en inzicht in ruimte komen hierbij aan de orde. Wij volgen de ontwikkeling van kinderen met de methode KIJK 0-7 jaar. Dat is dezelfde methode die onderwijs gebruikt.

 

De ruimte als derde pedagoog

Wij hebben de groepsruimte zo ingedeeld, dat kinderen echt tot rust komen. De indeling zorgt ervoor dat kinderen weten wat er van hen verwacht wordt. Ze spelen langer, geconcentreerder en storen elkaar minder.

 

Goed geregeld met de app

De ouder app is leuk en handig. Op de app sturen wij u berichtjes en foto’s, zodat u kunt meegenieten van de belevenissen van uw kind. Uw kind afmelden, een extra dag aanvragen of een dag ruilen? U regelt dit allemaal zelf met onze handige app. Wij laten zo snel mogelijk weten of er op die dag ook plek is voor uw kind.